Kasvatus

Taustaa

 Ocicat on perusterve rotu, ja sillä ei ole rotuun yhdistettynä mitään perinnöllisiä sairauksia. Kaikelta ei voi kuitenkaan välttyä ja rodusta löytyy mm. sydänsairauksia ja erilaisia allergioita. 

Näitä välttääksemme ocicateja testataan ja tutkitaan vapaaehtoisesti erilaisin testein. Näistä esimerkkeinä sydämen ultraus HCM (hypertrofinen kardiomyopatia)varalta, Geenitestaus (PRA, PK, PKD, veriryhmä, värit yms.) Verinäytteestä FIV, Felv.

 

  • FIFe hyväksyi rodun 1.6.1992. 
  • Suomeen ensimmäiset ocicatit 1993

Tavoitteet

 

 

Pyrin kasvatuksessani terveeseen, hyväluonteiseen ja rodunomaiseen yksilöön. En kasvata pentuja lisätäkseni kissojen määrää, vaan päämääränä viedä rotua jalostuksellisesti eteenpäin.  

Tähän kiinnitän huomiota myös antaessani kollejani siitoskäyttöön. Urosta ei ole tarkoitus käyttää liian monelle naaraalle, jottei siitä muodostu "siitosmatadoria" ja se kavenna ocicatin geenipoolia entisestään. Lisäksi naaraan sukutaulu, luonne ja rotuominaisuudet haluan käydä tarkkaan läpi ennen jalostuspäätöstä.

Ajatuksenani on säilyttää ocicat rotuna terveenä ja elinvoimaisena.

 Lähtökohtaisesti pentuni ovat lemmikkejä ja niille etsitään aina pentukohtaisesti sopivaa, luotettavaa, loppuelämän yhteistyökykyistä kotia.  Pennuista toivon saavani jatkoa jalostukseen ja osasta myös seuralaisia näyttelyareenoille. 

Kissan hyvinvointi on tärkeintä, enkä koskaan myy kissaa vapaanaulkoilevaksi.

Pennut luovutetaan aikaisintaan 14 viikon ikäisinä, Suomen Kissaliittoon rekisteröityinä, rokotettuina, terveystarkastettuina ja sosiaalistettuina.

Lemmikkipennut varhaiskastroidaan/-steriloidaan ennen luovutusta tai leikkaussitoumuksella. 
Pentu saa mukaansa pentupaketin sisältäen tuttuja ruokia ja tuoksuja ja ohjeet turvalliseen kotiutumiseen sekä elinikäisen kasvattajan tuen. 


Ocicat rotuna

Ocicat on luonteeltaan hellä, rakastava, ihana ja aktiivinen rotu, joka sopii niin lapsiperheeseen kuin toisten eläinten seuraksi. Toiset saattavat olla kovinkin puheliaita, joten juttuseuraa on kotona aina :)

Aktiivisuustasonsa vuoksi, se ei sovi läheskään aina ainoaksi kissaksi vaan vaatii itselleen lajitoverin. Älykkäänä kissana se on mukana kaikessa, mitä ympärillä tapahtuu.

Kooltaan ocicat on keskisuuri tai suuri, lihaksikas, täplikäs kissa, jonka vartalo on kiinteä ja jäntevä. Se on yllättävän painava kokoonsa nähden, naaraat ovat yleensä pienempiä kuin urokset.

Ainoa "oikea" ja sertioikeudet omaava kuviointi on täplikäs, mutta myös siitoskelpoisia tabbykuvioisia, sekä yksivärisiä ja naamiokissoja on esiintynyt satunnaisesti. Hyväksyttyjä värejä on 12, joista päävärit ovat ruskea, suklaa ja kaneli, näistä diluutiovärit sekä lisäksi hopeamuunnokset.

Lisää ocicateista voit lukea Ocicat ry kotisivuilta tai kysyä minulta rohkeasti lisää!FI*SonSon, Outi Vallenius

ocicato24@gmail.com 

Kuvien ja tekstien lainaaminen ilman lupaa kielletty! 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita