Kaikki ei aina mene suunnitellusti...

06.01.2023

Rebelin ja Kodan pentuja odotettiin kovasti ja vihdoin viimein 7.12.2022 pennut syntyivät sijoituskodissa, suurina ja terhakoina maailmaan. Pentujen painot olivat 113-130g. (2 tyttö ja 3 poikaa).

Ensimmäiset neljä päivää meni kuin oppikirjan mukaan. Rebeli oli loistava emo ja maitoakin tuli ihan kohtuudella. Emon ruokinta ja hyvinvointi on kaiken a ja o, jotta myös pennuilla on kaikki hyvin.  Sitten alkoi ne "kauhun hetket": pennuista ensimmäinen alkoi aivastella ja viikon ikäisenä tukkoisuus oli jo niin kova, että  hopeatytöllä alkoi paino laskea. Pari päivää myöhemmin myös hopeapojan paino alkoi laskea.  Pennuille aloitettiin heti letkutus ihanan Wiliwilla-kasvattajan avustuksella, itseni ollessa töissä ja illalla haettiin eläinlääkäriltä neuvoja ja antibioottikuurit. Kolme muuta pentua kasvoivat normaalisti.

Nuhaisten pentujen maidon imeminen oli hankalaa (terveet pennut pystyvät imemään voimakkaammin, jos maitoa ei ole "heruvaksi" asti) ja ne eivät haistaneet maitoa, joten ne eivät edes pyrkineet nisälle ja niiden säännöllinen ruokinta/letkutus on äärimmäisen tärkeää, ettei suolisto ehdi kuivahtaa. Antibiootti alkoi tehota ja painotkin molemmilla hopeilla nousta hitaasti ylöspäin. Suruksemme, kovan taistelun jälkeen menetimme työttöpennun kahden viikon iässä.

 Valitettavasti sijoituskodin töiden takia pentujen hoito ei onnistunutkaan suunnitellusti ja tällä hetkellä meillä on koko pentue meillä kotona Röykässä. Nyt kaikki näyttää kasvavan ja voivan loistavasti ja ollaan matkalla kohti kiinteää ruokaa ja hiekkalaatikko-opettelua. Vielä en uskalla hopeapojan kanssa täysin huokaista ja ruokin sitä edelleen säännöllisesti,muiden roikkuessa tissillä, mutta jokainen päivä on aina parempaan. Nostamme siis leuan rinnasta ja suuntaamme kohti parempia aikoja!

FI*SonSon, Outi Vallenius

ocicato24@gmail.com 

Kuvien ja tekstien lainaaminen ilman lupaa kielletty! 
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita